
- reklama -
Suroviny
- Korpus: ( Na tento dort jsem použila 3 korpusy, každý z 5 vajec )
- 5 vajec
- 10 lžic polohrubé mouky
- 10 lžic cukru
- 10 lžic teplé vody
- 1 lžička kypřícího prášku
- Krém I.:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g hořké čokolády
- 1 máslo
- 1 čokoládový pudink Olé
- 300 ml mléka
- Krém II.
- 250 g smetany ke šlehání
- 200 g bílé čokolády
- 1 máslo
- vanilkový puding Olé
- 300 ml mléka
- Pasta dama stella na potah
- barvivo
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a šleháme, hmota musí zbělat.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Směs ze žloutků smícháme se sněhem a s moukou. Opatrně promícháme, přidáme kypř. prášek a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Na krém si připravíme den předem čokoládu se smetanou, smetanu dáme do kastrůlku a ohřejeme jí, přidáme do ní čokoládu a vaříme, dokud se čokoláda nerozpustí, necháme vychladit nejlépe do druhého dne.
-
Dále si připravíme puding dle návodu, zašleháme do něj máslo a dáme stranou. Vyšleháme smetanu s čokoládou a pomalu jí zašleháme ke směsi z pudingu a másla. Můžeme přidat i ztužovač do smetany.
-
Korpusy pomažeme krémem a potáhneme předem obarvenou potahovkou. Já zvolila hmotu pasta dama stella.
Kuchařka: IvettaG