
Suroviny
    
- Na jeden plát:
- 5 vajec
- 220 g krupicového cukru
- 12 lžic vody
- 12 lžic oleje
- 3/4 prášku do pečiva
- 250 g polohrubé mouky
- kakao
- Krém:
- 250 ml mléka
- 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- 50 g tuku Omega nebo Iva
- 1 vanilkový cukr
- 500 g másla
- 20 lžic moučkového cukru
- rum
- rybízová marmeláda
- Potahovací hmota:
- 500 g moučkového cukru
- 250 g sušeného polotučného mléka
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce vlažné vody
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mandlové tresti
- potravinářské barvivo
Postup přípravy receptu
- 
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a vodu. Nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a potřeným olejem. Pečeme na 175°C 12 – 15 minut. Upekla jsem 2 světlé a 1 kakaový. U tmavého korpusu 230 g mouky a 20 g kakaa. 
- 
Krém: v mléce rozkvedláme mouku, vlijeme do kastrolku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do horkého vmícháme tuk a vanilkový cukr. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech zašleháme kaši. Dochutíme rumem. 
- 
Vychladlé pláty seřežeme na velikost dortu. Prvně potřeme marmeládou světlý plát, pak krémem, přiklopíme na krém tmavý plát, opět potřeme marmeládou a krémem, přiklopíme druhý světlý plát, přitiskneme. Po celém povrchu potřeme dort krémem a dáme do lednice ztuhnout. Stejným postupem z odkrojků slepíme malý vrchní dort. 
- 
Mezitím připravíme potahovací hmotu: cukr 2x prosejeme přes síto, mléko stačí 1x. Uděláme důlek, přidáme ostatní suroviny a začneme propracovávat v hladkou hmotu. Vodu v žádném případě nepřidáváme, ale dáme do misky vodu a tak 5x během práce si namočíme ruce. Hmota musí být tuhá a tvárná. 
- 
Obarvíme potravinářskými barvivy a dle velikosti vyválíme mezi dvěma mikroteny a dorty potáhneme. Menší posadíme na větší a dozdobíme dle fantazie. 
- 
Spodní díl je 25 x 25 cm a vrchní menší 15 x 15 cm. 
