
- reklama -
Suroviny
- Korpus piškot:
- 3 vejce
- 90 g cukru krupice
- 90 g polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- krém na promazání:
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 1/2 l mléka
- 120 g másla (půl kostky)
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- mandlové těsto:
- 120 g cukru
- 40 g oloupaných mletých mandlí
- 120 g másla
- 200 g polohrubé mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 2 vejce (žloutky )
- špetka soli
- recept je shodný jako u receptu „dort kachna“
Postup přípravy receptu
-
Korpus do oválného pekáče.
-
Tunel a mašinku z mandlového těsta si uděláme den předem, aby ztuhl a držel dobře tvar až s ním budeme hýbat.
-
Korpus promažeme krémem (nebo marmeládou, jak kdo má rád), potřeme lehce krémem a potáhneme mandlovým těstem.
-
Dozdobíme mašinkou atd.
Kuchař: lenkam









