Dort krémové srdce

65
- reklama -

Suroviny

Korpus ořechový
krém kakaový s rumem
rybízová marmeláda
čokoláda na vaření
mleté ořechy na ozdobení boků
potahová hmota na květiny

Postup přípravy receptu

  1. Upečený dort necháme vychladnout, rozřízneme na tři pláty a plníme marmeládou a krémem.
    Dort potřeme krémem, vrch i boky a dáme na dvě hodinky ztuhnout.

  2. Dohotovení: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření s tukem, polijeme jen vrch dortu, boky obalíme mletými ořechy a opět necháme ztuhnout. Trochu čokolády si necháme na pocákání povrchu

  3. Zdobení: Po stuhnutí si opět rozpustíme zbytek čokolády a pocákáme povrch do mřížky. Dort po ztuhnutí libovolně ozdobíme máslovým krémem a kytičkami.