Dort kopačák

46
- reklama -

Suroviny

Korpus:
5 vajec
210 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
Korpus:
2 vejce
100 g cukru
1/2 vanilkového cukru
75 ml oleje
5O ml vroucí vody
125 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém:
375 g másla
2 tvarohy
cukr
meruňková marmeláda
potahovací hmota K2
gelové barvy

Postup přípravy receptu

  1. U obou korpusů je postup stejný. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme cca 45 minut na 170°C.

  3. Oba korpusy prokrojíme, naplníme, každý zvlášť potáhneme a dozdobíme, tráva je tvořená lisem na česnek