
- reklama -
Suroviny
8-12 porcí
- Světlý krém:
- 1 mascarpone
- 1 smetana na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkového cukru
- Tmavý krém:
- 1 pařížská šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- Ozdoba:
- bílá čokoláda Schogetten (má rozdělené dílky)
- tmavá čokoláda Schogetten (má rozdělené dílky)
- bílá poleva
- tmavá poleva
Postup přípravy receptu
-
Na vychladlý dortový korpus rovnoměrně natřeme světlý krém (mascarpone utřeme s cukry a přidáme ušlehanou smetanu se ztužovačem a vše promícháme), potřeme i boky dortu.
-
Kolem dokola či do spirály uděláme střídavě zdobičkou tmavé a světlé „kopečky“, do kterých zaboříme opět na střídačku kostičky čokolád, na které jsme si předem polevami napsali čísla (lépe to jde malinkým štětečkem namáčeným do polev).
-
Zbytek dortu ozdobíme dle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Dort jsem dělala pro kamarádku, celý nápad byl můj a měl velký úspěch. 😉
Kuchař: katyvypl