Dort kamion Mack

93
- reklama -

Suroviny


Těsto:
6 vajec (bílky na sníh)
7 lžic horké vody
250 g cukru moučka
300 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
(Pekla jsem na celý dort 2x plech a ještě poloviční plech)
Krém:
750 ml mléka
3 vanilkový pudink
3 máslo
300 g moučkového cukru
Potahová hmota:
600 g sušeného polotučného mléka
600 g moučkového cukru
mandlové aroma – pár kapek
2 bílek
7 lžic vody (s vodou opatrně, můžeme po troškách přidávat)
5 lžic oleje
marmeláda
potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Tuto dávku jsem rozdělila na 2/3 a 1/3, 1/3 jsem dělala, až když jsem měla červenou hmotu ze 2/3 na dortu, protože se občas stane, že hmota ztuhne a musí se znovu rozpracovat rukami s přidáním vody (stačí namočit si ruce)


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto:
    Utřeme žloutky s horkou vodou, přidáme moučkový cukr, dále postupně mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.

  3. Pekla jsem každou dávku zvlášť nejen proto, že mám jen jeden hlubší pekáč, ale také proto, že v celkové množství nelze dokonale odhadnout množství a každý plech by byl jinak vysoký!

    Pečeme dorůžova cca 15 min na 170 °C. Necháme vychladnout.

  4. Krém:
    Uvaříme hustý pudink, který pomalu zašleháme do změklého másla s cukrem.

  5. Pláty si rozkrojíme podle tvaru a postupně slepujeme díly na sebe, podle chuti na některé z dílů mažeme pod krém marmeládu.
    Nakonec pomažeme celý dort slabě krémem a dáme ztuhnout.

  6. Mezitím si vytvoříme potahovou hmotu a postupně dle fantazie potáhneme celý dort.

Poznámka od kuchařky

Můj první pokus o kamion – pro syna.

Samozřejmě jsem tvořila dle internetové předlohy, ale vyšel mi jako vždy:-))

Obrázky jsou jedlý papír lepený speciálním gelem.