- reklama -
Suroviny
- KORPUS:
- 4 vajíčka
- 200 g cukr krystal
- 8 lžic vody
- 200 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečení
- KRÉM:
- 1/2 l mléka
- 1 vanilkový puding
- 1 velká lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce cukr krystal
- 1 kostka másla
- MANDLOVÁ HMOTA:
- 150 g moučkového cukru
- 150 g sušeného mléka
- 2 lžičky rostlinného oleje
- pár kapek mandlové tresti
- 1-2 lžíce medu
- potravinářské barvivo
- trochu vody – velmi málo!
Postup přípravy receptu
-
KORPUS: Ušleháme 4 žloutky, svaříme 8 lžic vody a 200 g cukru. Pomalu lijeme vodu do žloutků, šleháme 20 minut.
-
Přimícháme 200 g hladké mouky a 1/2 prášku do pečiva, poté přimícháme sníh z bílků. Pečeme na 170 °C asi 35 minut. Až je dort upečený, po vychladnutí ho rozřízneme, namažeme krémem, marmeládou libovolné chuti. Přikryjeme a zdobíme.
-
KRÉM: Ze všech surovin uvaříme puding a necháme ho vychladit. Kostku másla vyšleháme a pomalu po lžících přidáváme vychladlý puding.
-
MANDLOVÁ HMOTA: Vše smícháme dohromady a vytvarujeme hmotu. Hmotu vyválíme na požadovanou velikost a ,,přikryjeme“ s ní dort ze všech stran.
Kuchařka: petulinaS