Dort k narození Kristýnky

47
- reklama -

Suroviny

PIŠKOTOVÝ KORPUS:
6 vajec
6 PL cukru krupice
6 PL hl. mouky (nebo polohrubá + hladká 1:1, těsto je po upečení více pórovité)
KRÉM:
750 g mascarpone
moučKOVÝ cukr podle chuti
400 ml smetany ke šlehání ( nejméně 31%tní )
vanilkový cukr nebo vanilkové aroma
jahodový džem + malinko gelového červeného barviva
strouhaný kokos na obsypání

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem a do vzniklé pěny opatrně po částech zapracujeme střídavé mouku a sníh z bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto vlijeme do formy a pečeme podle zkušeností s vlastní troubou asi na 175 °C cca 30 minut.

  3. Necháme vychladnout a poté opatrně nožem odřízneme od ráfku, vyjmeme z formy a jednou prořízneme.

  4. Na krém ušleháme mascarpone s cukrem a následně pomalým pramínkem přiléváme šlehačku.

  5. Společně vyšleháme do pevného, nadýchaného krému.

  6. Ten rozdělíme do dvou misek, do jedné přidáme vanilkové aroma a do druhé lžíci jahodového džemu a malinko barviva. Dobře promícháme.

  7. Spodní díl dortu pomažeme asi třetinou bílého krému, potom třetinou růžového krému, přiklopíme vrchním dílem a ozdobíme zbývajícím krémem podle fantazie.

  8. Boky můžeme obsypat narůžovo obarveným kokosem .