Suroviny
- PIŠKOTOVÝ KORPUS:
- 6 vajec
- 6 PL cukru krupice
- 6 PL hl. mouky (nebo polohrubá + hladká 1:1, těsto je po upečení více pórovité)
- KRÉM:
- 750 g mascarpone
- moučKOVÝ cukr podle chuti
- 400 ml smetany ke šlehání ( nejméně 31%tní )
- vanilkový cukr nebo vanilkové aroma
- jahodový džem + malinko gelového červeného barviva
- strouhaný kokos na obsypání
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme žloutky s cukrem a do vzniklé pěny opatrně po částech zapracujeme střídavé mouku a sníh z bílků.
-
Těsto vlijeme do formy a pečeme podle zkušeností s vlastní troubou asi na 175 °C cca 30 minut.
-
Necháme vychladnout a poté opatrně nožem odřízneme od ráfku, vyjmeme z formy a jednou prořízneme.
-
Na krém ušleháme mascarpone s cukrem a následně pomalým pramínkem přiléváme šlehačku.
-
Společně vyšleháme do pevného, nadýchaného krému.
-
Ten rozdělíme do dvou misek, do jedné přidáme vanilkové aroma a do druhé lžíci jahodového džemu a malinko barviva. Dobře promícháme.
-
Spodní díl dortu pomažeme asi třetinou bílého krému, potom třetinou růžového krému, přiklopíme vrchním dílem a ozdobíme zbývajícím krémem podle fantazie.
-
Boky můžeme obsypat narůžovo obarveným kokosem .