- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 7 vajíček
- 210 g cukru moučka
- 210 g polohrubé mouky
- 4 PL oleje
- Krém:
- 1/2 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 3 másla
- trochu rumu
- borůvky
Postup přípravy receptu
-
Piškotové těsto: ze 7 bílků ušlehat tuhý sníh elektrickým šlehačem, zašlehat postupně cukr, žloutky, nakonec vařečkou vmíchat mouku a olej. Dát upéct, já pekla v elektrické troubě na 190°C asi 20 minut, až těsto zrůžoví, tak vytahuji.
-
Krém: uvaříme tuhý pudink, vychladlý zašlehat do másla, přidat trochu rumu.
-
Po vychladnutí jednou proříznout. Namazat krémem, do krému vmáčknout kanadské borůvky, může být i jiné čerstvé ovoce, přikrýt druhou polovinu piškotu.
-
Celý dort pomažeme krémem, dáme ztuhnout a potáhneme potahovací hmotou a ozdobíme.
Kuchařka: slunickovin