
Suroviny
22 porcí
- recept na korpus je v mých receptech s názvem mramorový korpus se šlehačkou.
- marmeláda
- Krém:
- puding čokoládový
- puding malinový
- puding kokosový
- šlehačka
- ztužovač
- Na obličej:
- hejbací oči
- z měkkého mat. kolečko
- chlupatý drát na pusu
- tykadla
- kytička do hlavy
- Nohy:
- piškoty na půl
- kytičky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Vymažeme si dva srnčí hřbety a těsto do nich nalijeme a upečeme. Na housenku budeme potřebovat jeden celý hřbet, který si rozřízneme a pomažeme marmeládou.
-
Z druhého hřbetu, si uřízneme asi tak 9,5 cm na hlavu a dalších 9,5 cm opět na hlavu, aby byla výš, než tělo. Z té druhé části hřbetu jen spodek a nastavíme to.
-
Krém: uvaříme si klasický pudink, potřebujeme 250 ml mléka, 2 lžíce cukru, a jeden druh pudinku. Po zhoustnutí si pudink přelijeme do jiného studeného kastrolku, uhladíme a zalijeme studenou vodou. A necháme vystydnout. Voda tam je proto, aby se nevytvořil škraloup.
-
Tak budeme postupovat i u ostatních pudinků. Necháme si stranou v pokojové teplotě i asi 100 g másla na každý pudink.
-
Po vychladnutí pudinku vodu vylijeme a pudink vyšleháme šlehačem. Do misky, kde máme změklé máslo, přidáme podle chuti i moučkový cukr a s máslem zamícháme. Pak do másla pomalu přidáváme ten rozšlehaný pudink.
-
Pokud krém nepoužijeme hned, nedáme ho do lednice, ale někam mírně do studena, jinak se krém srazí. Asi tím velkým přechodem do chladu.
-
Housenku ozdobíme zdobícím sáčkem podle fantazie. Čokoládou jsem udělala i vlasy. Obličej housenky je ze šlehačky. Ušleháme si šlehačku se ztužovačem. Tu do lednice můžeme dát. A zdobíme obličej housenky.
-
Obličej: Dále jsem použila hýbací oči (z papírnictví), z měkkého materiálu kolečko (z výtvarných potřeb, nebo z papírnictví), chlupatý drát na pusu a tykadla (z galanterie) a kytička do vlasů (z drogérie je to jako gumička do vlasů).
-
Nohy: piškoty na půl a vršek je cukrářské zdobení na dorty, kytičky. Tak i záda housenky.
Poznámka od kuchařky
Také pro syna, ke třetím narozeninám