Suroviny
12-16 porcí
- Korpus:
- 4 vejce
- 240 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- Uvnitř:
- šlehačka
- ztužovač
- broskve
- Krém:
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 2 pudinky
- 500 g másla
- Gelové potravinářské barvy
- potahovací hmota
- Silikonové formy
Postup přípravy receptu
-
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
-
Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
-
Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem.
-
Doprostřed dortové formy o průměru 24cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo – samo se rozprostře.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 150°C a pečeme asi 45 minut. A necháme vychladnout.
-
Uvnitř: ušleháme si šlehačku se ztužovačem, nanesem na prokrojený korpus a pokladem ovocem. Můžem korpus proříznout dvakrát a do druhého patra dát krém, který si připravíme- obarvila jsem ho růžovou pot. barvou.
-
Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu.
-
Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to.
-
Krém jsem dala do druhého patra korpusu. Přiložila vrchní korpus a pomazala strany a vršek. Dala jsem do lednice ztuhnout.
-
Nakreslila jsem si obrázek na papír a vystřihla. Přenesla na ztuhlý krém na korpusu. Obtáhla a dokreslila vnitřek. Krémem obarveným na černo jsem obtáhla obrysy Kitty a začala vybarvovat.
-
Dokončila strany a aby nevypadala tak povadle, oživila jsem ji mufínkama – na ní mám silikonovou formu.
-
Pak jsem dodělala očička čokoládovou potahovou hmotou. Nosánek, dodělala jméno a číslici. Na obvod jsem pro estetiku přidala cukrářské růžové kuličky.
Poznámka od kuchařky
Jsem zvědavá, co na to řekne holčička. S dortem jsem spokojená.