
Suroviny
- Korpus:
- 120 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 150 g cukru písek
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- špetka soli
- krém:
- 250 g másla
- cukru moučka podle chuti
- 250 ml mléka
- 5 rovných lžic polohrubé mouky
- falešná marcipánová hmota
- potravinářské barvy
- potravinářské lepidlo
- broskvová marmeláda
- broskvový kompot
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
-
Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.
-
Vychladlý korpus 2x prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe plátky broskví, přiklopíme vždy vrchní část a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem. Vyřízneme otvory pro kola.
-
Krém: Vodu svaříme s moukou na hustou kaši, necháme vychladnout a poté všleháme do změklého másla vyšlehaného s cukrem.
-
Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme potahovou hmotou základní – červenou, pak zdobíme a lepíme barevné plochy.
Poznámka od kuchařky
korpus podrobně: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej…