
Suroviny
- Korpus – viz. poznámky
- Náplň dle chuti
- fondán bílý
- potravinářská barva zelená
- potravinářská barva černoá
Postup přípravy receptu
-
Potřebujeme korpus jako podstavec a kulatý korpus jako míč.
-
Na podstavec jsem použila normálně dortovou formu, na míč jsem použila misku (samozřejmě ne plastovou :)), protože nemám formu, ale šlo to dobře. Pečeme 175C cca 45 minut, záleží na velikosti.
-
Pokud máme korpusy hotové, stačí je jen namazat krémem, korpus na míč naplníme krémem také, aby nebyl ´´suchý´´.
-
Rozválíme si zelený fondán a potáhneme podstavec dortu. Bílým fondánem potáhneme míč a z černého fondánu vykrájíme šetiuhelníky a krémem přilepíme. Dort můžeme ozdobit krémem podle fantazie :).
Poznámka od kuchařky
Je to moje první zkušenost s fondánem, takže nebuďte kritičtí 🙂
Korpus si každý může udělat jak je zvyklý nebo ho i koupit. Já dělala tenhle, viz. můj jiný dort – http://www.toprecepty.cz/recept/38423-dort—otevr…