Suroviny
hodně
- (korpus dole v příloze)
- šlehačka
- ztužovač
- banány nebo ovoce
- Krém:
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 2 pudinky
- 1,5 kostky másla
- Perla máslová 125 g
- moučkový cukr
- potravinářské barvivo
- potahová hmota K2 (na písmena )
- alginátové ovoce
Postup přípravy receptu
-
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Korpus rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájeným banánem – asi dva ks, nebo jiným ovocem. Přiložíme vršek dortu a můžeme dát do lednice vychladit, stačí chvilička, než si připravíme krém.
-
Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na rozehřátí.
-
Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to. A můžeme dort začít zdobit. Použila jsem i potravinářské barvy.
-
Zdobíme podle fantazie. Na čokoládová kolečka jsem použila polevu od srettky. Dole v příloze.
Poznámka od kuchařky
http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy…
http://www.www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-hu…
Přišla mi nová forma, tak jsem ji musela vyzkoušet. Dort jsem pekla pro kamarádku k narozeninám. Měla velkou radost, a já taky, že se mi povedl. Jsem z něj nadšená. Zde se dají kobinovat barvy a různě zdobit, což je supr.