
Suroviny
- (2x korpus do formy 19cm)
- 6 vejce
- 6 lžíce oleje
- 160 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 180 g cukru písek
- krém:
- 250 g másla
- 150 g cukru moučka
- 250 ml mléka
- 5 lžic polohrubé mouky
- falešná marcipánová hmota
- potravinářské barvy
- jahodová marmeláda
- jahodový kompot
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
-
Těsto nalijeme do 19 cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme na 150°C 30 minut.
-
Takto si připravíme dva korpusy, které vychladlé prořízneme na polovinu. Spodní korpus pomažeme marmeládou, částí krému, poklademe jahodami a přiklopíme další částí korpusu. Takto smažeme všechny 4 pláty, celé pomažeme dokola zbylým krémem, srovnáme nerovnosti těsta a necháme v lednici ztuhnout.
-
Poté potáhneme marcipánovou hmotou a zdobíme figurkou a ostatními detaily z marcipánu.
-
Krém: svaříme mléko s moukou do hustého bešamelu, necháme vychladnout. Poté vyšleháme změklé máslo s cukrem a po částech všleháme bešamelovou hmotu.
Poznámka od kuchařky
základní recept na korpus http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej…, upravila jsem podle množství vajec a velikosti formy
marcipánová hmota http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc…