- reklama -
Suroviny
- (korpus)
- 120 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 150 g cukru krupice
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- špetka soli
- krém
- 250 g másla
- 150 g cukru moučka
- 250 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- falešná marcipánová hmota
- potravinářské barvy
- broskvová marmeláda
- broskvový kompot
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
-
Těsto nalijeme do 25 cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme na 150-160°C.
-
Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe broskvemi nakrájenými na tenké plátky, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem. Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme a ozdobíme marcipánem.
-
Krém: V mléce důkladně rozmícháme pudink a provaříme. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla utřeného s cukrem.
Kuchařka: isindy