
Suroviny
2 plechy
- Na 2 plechy:
- 500 g ovesných vloček (celé)
- 3 PL medu
- 4 PL oleje
- 3 ČL mleté skořice
- 3 ČL mletého zázvoru
- 1 jablečná přesnídávka
- slunečnicová semínka, ořechy (vlašské, lískové, mandle…,množství záleží na Vás)
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte si troubu na 200°C.
Všechny ingredience smíchejte dohromady a rozprostřete na 2 plechy. -
Pečte 20 min na 200°C, ale už po 10 min. promíchejte. Poté snižte teplotu na 150°C a pečte, až bude směs dohněda (cca 15 min). Jestli je müsli hotové, můžete vyzkoušet tak, že trochu odeberete a po vychladnutí bude pěkně křupat a nebude se lepit.
-
Často kontrolujte a promíchávejte (asi po 5 – 8 min) ! Směs se lehce spálí.
Poznámka od kuchařky
Müsli můžete přidat do jogurtu, tvarohu či přesnídávky. Směs uskladněte do uzavíratelné nádoby.
Recept mám z jedné stránky, kterou už bohužel nemůžu dohledat, i proto jsem recept musela trochu poupravit.
Na fotkách směs pouze se slunečnicovými semínky. V případě verze s oříšky doporučuji vlašské ořechy alespoň nahrubo nakrájet, ale mandle a lískové oříšky klidně nechte vcelku.