Domácí zapečené müsli

131
- reklama -

Suroviny
2 plechy

Na 2 plechy:
500 g ovesných vloček (celé)
3 PL medu
4 PL oleje
3 ČL mleté skořice
3 ČL mletého zázvoru
1 jablečná přesnídávka
slunečnicová semínka, ořechy (vlašské, lískové, mandle…,množství záleží na Vás)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
    Všechny ingredience smíchejte dohromady a rozprostřete na 2 plechy.

  2. Pečte 20 min na 200°C, ale už po 10 min. promíchejte. Poté snižte teplotu na 150°C a pečte, až bude směs dohněda (cca 15 min). Jestli je müsli hotové, můžete vyzkoušet tak, že trochu odeberete a po vychladnutí bude pěkně křupat a nebude se lepit.

  3. Často kontrolujte a promíchávejte (asi po 5 – 8 min) ! Směs se lehce spálí.

Poznámka od kuchařky

Müsli můžete přidat do jogurtu, tvarohu či přesnídávky. Směs uskladněte do uzavíratelné nádoby.

Recept mám z jedné stránky, kterou už bohužel nemůžu dohledat, i proto jsem recept musela trochu poupravit.

Na fotkách směs pouze se slunečnicovými semínky. V případě verze s oříšky doporučuji vlašské ořechy alespoň nahrubo nakrájet, ale mandle a lískové oříšky klidně nechte vcelku.