- reklama -
Suroviny
- 250 ml smetany ke šlehání (měla jsem od farmářů)
- 2 lžičky citronové šťávy
- 60 ml mléka
- sklenice s uzávěrem
Postup přípravy receptu
-
Do sklenice přelijeme smetanu, mléko a citronovou šťávu. Sklenici uzavřeme a protřepeme. Ze sklenice sundáme víčko, přikryjeme papírovou utěrkou a utěsníme gumičkou.
-
Sklenici necháme v pokojové teplotě 24 hodin. Druhý den zamícháme a máme připraveno k použití. V uzavřené sklenici a lednici vydrží až dva týdny.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Recepty.sk
Smetana je moc dobrá, jen příště přidám pár kapek šťávy, aby byla trošku více nakyslá. Zatím mám vyzkoušené zastudena do pohárů, na tepelnou úpravu jsem ještě nezkoušela. Doplňuji po více jak týdnu…..je hustá a výborná..
Kuchařka: mika59