Domácí večky zapečené se syrečkovou pomazánkou a s uzenou slaninou

36
- reklama -

Suroviny
podle strávníků

1 domácí veka – může být koupená
1 balení syrečků – já měla tyčky, mohou být jiné
1 vajíčko uvařené natvrdo
1 tavený smetanový sýr
50 g másla – může být Hera
1 lahůdková cibulka
2 stroužky česneku
petrželka
jemná uzená slanina -uzená dýmem z bukového dřeva, nebo jinou dobrou
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Povolené máslo si utřeme s nastrouhanými syrečky, přidáme, nadrobno nakrájenou cibuli, kus zelené části si necháme na zdobení hotového pokrmu a dále nastrouháme vajíčko uvařené natvrdo, tavený sýr a propasírovaný česnek, všechno promícháme a utřeme, aby z toho vznikla mazací hmota a nakonec dáme posekanou petrželku, ochutnáme a možno osolit podle chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Pomazánkou potřeme nakrájenou veku, dáme na plech s pečícím papírem a na každou večku položíme jemně uzenou slaninu a zapečeme v troubě na 200°C až sýr udělá na večkách měkkou krustu, pak vyndáme a můžeme ozdobit dle naší chuti.

Poznámka od kuchařky

Na ozdobu jsem použila cherri rajčátka a zelenou částí lahůdkové cibulky. Vyzkoušejte, stojí to za to!