Domácí tortilla

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g hladké pšeničné mouky (můžeme část nahradit celozrnnou, kukuřičnou či zcela jinou)
300 ml horké vody
4 lžíce oleje
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Přivedeme vodu k varu a nalijeme do ní 4 lžíce oleje a nasypeme 2 lžičky soli.


    Zobrazit celý recept

  2. Vodu nalijeme na mouku a rychle zamícháme, nejlépe hnětacími háky ručního mixéru. Následně uhněteme rukama hladké těsto, práce s teplým těstem je velmi příjemná.

  3. Rozdělíme na 8 stogramových částí (nebo víc menších, dle velikosti pánve), rozválíme na pomoučeném vále natenko a opékáme na rozpálené pánvi nasucho z obou stran dozlatova.

  4. Hotové tortilly odkládáme na velký talíř, který přiklopíme dalším talířem (nebo čistou utěrkou), aby se zapařily a nezkřehly.

  5. Zbytky skladujeme v lednici na těch talířích nebo v čisté igelitce.

Poznámka od kuchařky

Všechny kroky jsou nezbytné, neexperimentujte. Zejména vroucí voda, rozpálená pánev a zapaření na závěr nesmíte vynechat.