
Suroviny
4 porce
- 500 g hladké pšeničné mouky (můžeme část nahradit celozrnnou, kukuřičnou či zcela jinou)
- 300 ml horké vody
- 4 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Přivedeme vodu k varu a nalijeme do ní 4 lžíce oleje a nasypeme 2 lžičky soli.
-
Vodu nalijeme na mouku a rychle zamícháme, nejlépe hnětacími háky ručního mixéru. Následně uhněteme rukama hladké těsto, práce s teplým těstem je velmi příjemná.
-
Rozdělíme na 8 stogramových částí (nebo víc menších, dle velikosti pánve), rozválíme na pomoučeném vále natenko a opékáme na rozpálené pánvi nasucho z obou stran dozlatova.
-
Hotové tortilly odkládáme na velký talíř, který přiklopíme dalším talířem (nebo čistou utěrkou), aby se zapařily a nezkřehly.
-
Zbytky skladujeme v lednici na těch talířích nebo v čisté igelitce.
Poznámka od kuchařky
Všechny kroky jsou nezbytné, neexperimentujte. Zejména vroucí voda, rozpálená pánev a zapaření na závěr nesmíte vynechat.