Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda

77
- reklama -

Suroviny

Světlá čokoláda:
250 g 100% tuku (Omega a pod.)
150 g moučkového cukru
100 g sušené smetany
60 g strouhaného kokosu
1 balíček cukru s rumovou příchutí
a 1/2 balíčku vanilkového cukru
Tmavá čokoláda:
250 g 100 % tuku
150 g moučkového cukru
100 g kakaa
1 čokoládový puding

Postup přípravy receptu

  1. Světlá čokoláda :
    Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme moučkový cukr, vsypeme sušenou smetanu, strouhaný kokos a oba druhy cukru. Zamícháme a hned nalijeme do připravených formiček. Formičky dáme na pár minut do mrazáku a pak vyklopíme.

  2. Tmavá čokoláda :
    Tuk ve vodní lázni rozpustíme, přidáme cukr, kakao a kakaový puding.
    Dáme do formiček a postupujeme stejně jako u bílé čokolády.