Domácí tiramisu

54
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1,5 sáčku cukrářských piškotů
2x pomazánkové máslo – bez příchutě
1 smetanu na šlehání
2 polévkové lžíce cukru
šálek silné kávy
2 lžíce rumu
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme silné rozpustné kafe, do kterého přidáme dvě lžíce rumu, necháme odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse smícháme cukr, pomazánkové másla a šlehačku, vyšleháme do hustého krému.

  3. Nachystáme si skleněnou mísu, nebo plastovou, co máme po ruce. Do další mísy přelijeme kávu s rumem a namáčíme piškoty, ne moc dlouho, jinak se rozpadnou.

  4. První vrstvu piškotu klademe do mísy, na to dáme první vrstvu krému a zase piškoty, krém, piškoty, krém – poslední vrstva bude krém, na který pak nasypeme kakao.

  5. Necháme vychladnout cca 2 hodiny a můžeme podávat.