Domácí těstoviny II.

52
- reklama -

Suroviny
libovolná

200 g semolinové mouky
200 g hladké mouky 00
3 lžíce olivového oleje
4 vejce
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce před výrobou těstovin vytáhneme z lednice. Je důležité, aby měly pokojovou teplotu, protože jen tak se s moukou pěkně spojí. Mouku prosejte do velké mísy, přidejte vejce, olej a cca 1 dcl vlažné vody. Rukou nebo pomocí robota vypracujte vláčné těsto. To musí být hladké a nesmí se Vám lepit na ruce. Pokud lepí, přidejte více semolinové mouky.


    Zobrazit celý recept

  2. Z těsta vytvořte bochánek, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte cca 30 minut odpočinout. Pokud vlastníte strojek na výrobu těstovin, máte vyhráno, protože veškerou práci už zvládne za Vás. Pokud strojek nemáte, je potřeba těsto zpracovat ručně.

  3. Bochánek rozdělte napůl a na pomoučeném vále ho vyválejte na tenkou placku. Pláty znova pomoučete a přeložte je napůl. Takto postupujte, dokud nebude těsto úplně hladké a rovné. Pak jen pláty nakrájíte nožem na šířku tagliatelle.

  4. Hotové těstoviny vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme cca 5-8 minut.

Poznámka od kuchařky

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/