Suroviny
libovolná
- 200 g semolinové mouky
- 200 g hladké mouky 00
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 vejce
- voda
Postup přípravy receptu
-
Vejce před výrobou těstovin vytáhneme z lednice. Je důležité, aby měly pokojovou teplotu, protože jen tak se s moukou pěkně spojí. Mouku prosejte do velké mísy, přidejte vejce, olej a cca 1 dcl vlažné vody. Rukou nebo pomocí robota vypracujte vláčné těsto. To musí být hladké a nesmí se Vám lepit na ruce. Pokud lepí, přidejte více semolinové mouky.
-
Z těsta vytvořte bochánek, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte cca 30 minut odpočinout. Pokud vlastníte strojek na výrobu těstovin, máte vyhráno, protože veškerou práci už zvládne za Vás. Pokud strojek nemáte, je potřeba těsto zpracovat ručně.
-
Bochánek rozdělte napůl a na pomoučeném vále ho vyválejte na tenkou placku. Pláty znova pomoučete a přeložte je napůl. Takto postupujte, dokud nebude těsto úplně hladké a rovné. Pak jen pláty nakrájíte nožem na šířku tagliatelle.
-
Hotové těstoviny vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme cca 5-8 minut.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂