Domácí „tavený sýr“ (se syrečky)

115
- reklama -

Suroviny

250 g tučného tvarohu
25 g másla
špetka jedlé sody
půl lžičky soli
Na dochucení:
2 velká kolečka syrečků

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev vyškrábneme tvaroh – klidně z vaničky, přidáme sůl a jedlou sodu a opravdu dobře promícháme. Necháme odležet alespoň 30 minut.

  2. Poté k tvarohu přidáme máslo a za stálého míchání pomalu zahříváme. Teplotu zvyšujeme max. do 60°C, aby tvaroh nezkrupičkovatěl – pak ho už nezachráníme.
    Kdo má teploměr, může měřit, kdo ne, spolehne se na oči – při zahřívání se máslo taví a z tvarohu se stává hlaďounká pomazánka.

  3. Do ještě horkého přidáme nastrouhané nebo dobře rozmačkané syrečky a snažíme se je spojit s tvarohem. I když v pomazánce nějaké kousky zůstanou, není to na škodu. Kdo má rád, může tento tavený sýr opepřit.
    Hotový domácí tavený sýr uložíme dobře zavřený v krabičce do lednice.

Poznámka od kuchařky

Tento domácí sýr se dá ochutit různými způsoby, nebudu tu vypisovat všechny. Tvarůžková úprava si zaslouží zvláštní pozornost už proto, že jsou syrečky opravdu dost drahé a s malým balíčkem celou rodinu nepohostím – s tímto sýrem už to všem na více krajíců vyjde 🙂

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/domaci-taveny-syr-se-sy…