Domácí tatarka s šalotkou

47
- reklama -

Suroviny

160 ml slunečnicového oleje
30 ml olivového oleje
2 žloutky
1 lžička bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
sůl
pepř
1 šalotka nastrouhaná najemno
2 okurky nastrouhané najemno

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme majonézu – všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, aby se nesrazily.


    Zobrazit celý recept

  2. Žloutky, ocet a hořčici si začneme pomalu šlehat. Postupně přidáváme po kapkách smíchané oba oleje a vždy důkladně zašleháme.

  3. Když už je směs hustá, olej přidáváme po větších částech a postupně tak přidáme všechen olej. Nakonec přidáme citronovou šťávu, pepř a sůl dle potřeby.

  4. Majonéza je hotova 🙂

  5. Na tatarskou omáčku do majonézy přidáme nastrouhanou šalotku a okurky. Na závěr můžeme přidat i nasekanou hladkolistou petržel. Vše zamícháme.