- reklama -
Suroviny
- 160 ml slunečnicového oleje
- 30 ml olivového oleje
- 2 žloutky
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
- sůl
- pepř
- 1 šalotka nastrouhaná najemno
- 2 okurky nastrouhané najemno
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme majonézu – všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, aby se nesrazily.
-
Žloutky, ocet a hořčici si začneme pomalu šlehat. Postupně přidáváme po kapkách smíchané oba oleje a vždy důkladně zašleháme.
-
Když už je směs hustá, olej přidáváme po větších částech a postupně tak přidáme všechen olej. Nakonec přidáme citronovou šťávu, pepř a sůl dle potřeby.
-
Majonéza je hotova 🙂
-
Na tatarskou omáčku do majonézy přidáme nastrouhanou šalotku a okurky. Na závěr můžeme přidat i nasekanou hladkolistou petržel. Vše zamícháme.
Kuchařka: tastylife.cz