Domácí tatarka s provensálským kořením

35
- reklama -

Suroviny
1 miska

Majonéza: (nebo 1/2 sklenky kupované majonézy):
1 vejce
ponorný mixer
olej
sůl
K dohotovení:
5 lžic bílého jogurtu (Hollandia, Choceňský…)
1 kávová lžička gurmánské hořčice
5 kapek citronové šťávy
2-3 sterilované okurky
1/2 cibule nebo 1 malá
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Majonéza: Do užší misky, nejlíp přímo od mixéru rozklepneme vejce, trochu osolím, přiliju 1 pol. lž. oleje a promixuju, pak přidávám vždy jen po kapkách, abych nedala moc a nesrazila se. Vše z ledničky studené!


    Zobrazit celý recept

  2. Cibulku nakrájíme na jemno, okurku nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s jogurtem, hořčicí, majonézou, citr. šťávou, provensálským kořením.

Poznámka od kuchařky

Pokuď dělám nějaký masový plátek nebo salát