- reklama -
Suroviny
1 miska
- Majonéza: (nebo 1/2 sklenky kupované majonézy):
- 1 vejce
- ponorný mixer
- olej
- sůl
- K dohotovení:
- 5 lžic bílého jogurtu (Hollandia, Choceňský…)
- 1 kávová lžička gurmánské hořčice
- 5 kapek citronové šťávy
- 2-3 sterilované okurky
- 1/2 cibule nebo 1 malá
- provensálské koření
Postup přípravy receptu
-
Majonéza: Do užší misky, nejlíp přímo od mixéru rozklepneme vejce, trochu osolím, přiliju 1 pol. lž. oleje a promixuju, pak přidávám vždy jen po kapkách, abych nedala moc a nesrazila se. Vše z ledničky studené!
-
Cibulku nakrájíme na jemno, okurku nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s jogurtem, hořčicí, majonézou, citr. šťávou, provensálským kořením.
Poznámka od kuchařky
Pokuď dělám nějaký masový plátek nebo salát
Kuchařka: k.radulka