
- reklama -
Suroviny
- 1 kg Vepřového plecka
- 2 lžičky PRAGANDY
- 1 lžička soli
- 1 dcl vody
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko si nakrájíme na kostičky ( ani ne na malé ani ne na moc velké ).
-
Kostičky smícháme s PRAGANDOU, se solí a vodou.
-
Hněteme zhruba půl hodiny v kuchyňském robotu nebo promačkáváme ručně.
-
Po uhnětení dáme do chladu na 24 hodin.
-
Druhý den plníme buď do šunkovaru, nebo můžeme silně vmačkat do tlačenkového sáčku.
-
Takto připravené „vaříme“ ve větším hrnci, aby se do něho šunka ponořila celá na 1,5 – 2 hodiny. Hlídáme si však stupně. Voda se musí pohybovat kolem 70 – 80 stupni. ( Nesmí dojít k varu!).
-
„Uvařenou“ šunku vytáhneme na talíř a necháme vychladit. Poté se šunka může konzumovat.
Kuchařka: ka.bednarkova