Domácí štěstí

69
- reklama -

Suroviny

zbytky z nedělní pečeně (vepřové, husy, kachny, třeba i sekané)
zelí
knedlík
trocha omastku z pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Vše (kromě zelí) nakrájet na kostičky.

  2. Do hluboké pánve (wok) nebo kastrolu dát trochu sosu z pekáče, na něj nakrájené zbytky pečeně (drůbež předem vykostit), hodně vypražit.

  3. Na to se přihodí na kostičky nakrájený knedlík (třeba i bramborový) a osmahne se, možno i jemně přismahnout, když je knedlík křupavý, tím lépe.

  4. Naposledy se přidá zbylé zelí a vše se ještě vypráží, až je třeba zelí i jemně přismahnuté. Naopak se rozvinou chutě z jemně připáleného zelí a cibulky.

    Vše pak nahrnout na talíř a dlabat.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo připravovaly starší kolegyně v kanceláři ještě „za tenkrát“ vždy v pondělí, po rodinném hodování. Nazvaly ho „Domácím štěstím“. A měly nejspíš pravdu, kam se hrabe chuť čerstvě připraveného vepřo-knedlo-zela na „Domácí štěstí“!