
Suroviny
- Na spätzle
- 250 g hladké mouky
- 10 PL mléka
- 3 vejce
- sůl
- čerstvé houby
- slanina
- cibule
- hrst petrželky
- hrst libečku
- tvrdý sýr nebo niva
- sůl
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout.
-
Mezitím na másle osmažíme dohněda cibuli se slaninou, vyjmeme, přidáme ještě kousek másla a podusíme osolené houby. Nasekáme si bylinky a nastrouháme nahrubo sýr.
-
Do hrnce dáme vařit vodu a pomocí speciálního pomocníka na spätzle nebo halušky ( viz. foto) postupně po dávkách “ strouháme“ do vody spätzle. Jakmile vyplavou ( pár vteřin), sítkem je vybereme a vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku. Když jsou všechny uvařené, smícháme je s cibulí, slaninou, houbami, bylinkami a sýrem a přesuneme do rozpálené trouby na 200°C zapéct.
Poznámka od kuchařky
Vím, že tady jsou domácí spätzle, ale všechny jsou z polohrubé nebo hrubé mouky. My je doma dělali a děláme z hladké a přijdou mi lepší. Tak dávám do placu 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/