Domácí spätzle s houbami

62
- reklama -

Suroviny

Na spätzle
250 g hladké mouky
10 PL mléka
3 vejce
sůl
čerstvé houby
slanina
cibule
hrst petrželky
hrst libečku
tvrdý sýr nebo niva
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout.

  2. Mezitím na másle osmažíme dohněda cibuli se slaninou, vyjmeme, přidáme ještě kousek másla a podusíme osolené houby. Nasekáme si bylinky a nastrouháme nahrubo sýr.

  3. Do hrnce dáme vařit vodu a pomocí speciálního pomocníka na spätzle nebo halušky ( viz. foto) postupně po dávkách “ strouháme“ do vody spätzle. Jakmile vyplavou ( pár vteřin), sítkem je vybereme a vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku. Když jsou všechny uvařené, smícháme je s cibulí, slaninou, houbami, bylinkami a sýrem a přesuneme do rozpálené trouby na 200°C zapéct.

Poznámka od kuchařky

Vím, že tady jsou domácí spätzle, ale všechny jsou z polohrubé nebo hrubé mouky. My je doma dělali a děláme z hladké a přijdou mi lepší. Tak dávám do placu 🙂

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/