
Suroviny
- 500 g sojových bobů
- mořská sůl
- voda
- bílý jogurt Hollandia (může být i jiný, ale musí obsahovat jogurtovou kulturu – mě se osvědčila Hollandia)
Postup přípravy receptu
-
Sójové boby vypereme ve vodě a necháme namočené do druhého dne. Poté boby s vodou, ve které byly namočené, rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Získáme tekutinu konzistence mléka.
-
Přidáme špetku mořské soli a dáme vařit. Necháme přejít varem a za stálého míchání a sbírání vrchní pěny vaříme cca 10 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté vmícháme jogurt.
-
Zapneme troubu na 200°C a necháme vyhřát. Pak snížíme na 150°C, hmotu nalijeme do hrníčků a dáme do vyhřáté trouby.
-
Necháme zhruba 2 minuty, poté troubu vypneme a hrníčky necháme v troubě nejlépe do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Prvni jogurt neni prilis sojove vyrazny, ale jeden hrnicek si muzeme dat stranou a pridat ho misto Hollandia pri dalsim delani jogurtu. Bila Hollandia je pouze kvuli ziskani jogurtove kultury.
Recept mam od kolegyne z byvaleho zamestnani a je jiz nekolikrat odzkouseny.