
- reklama -
Suroviny
- 150 ml světlého piva
- plátek (cca 25 g) rozpuštěného másla
- 150-170 g hladké mouky
- 1 vejce
- sušený česnek
- sůl
- na špičku nože kypřícího prášku
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Smícháme zchladlé máslo s pivem a vejcem. Přidáme zbytek surovin a metličkou vyšleháme těsto podobné kapání do polévky.
-
Dochucené těstíčko předěláme do sáčku. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a ze sáčku s ustřiženou malinkou špičkou lijeme těstíčko do horkého oleje.
-
Smažíme do zlatova kolečka, spirálky – co se povede. Dáváme těstíčko po částech, až do spotřebování. Hotové odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Poznámka od kuchařky
Tu špičku ustřihněte opravdu malou, těstíčko ještě nabude. Měla jsem větší, tak jsou z toho větší tvary. Ty tenké si zachovají křupavost. Vím, že to není zrovna zdravé, ale určitě lepší než ty různé kupované, plné barviv a konzervantů.
Kuchařka: mika59