Domácí rumové řezy

108
- reklama -

Suroviny

Korpus:
2 vejce
4 žloutky
150 g cukr moučka
citronová kůra (dala jsem ze dvou citronů)
150 g hrubé mouky
rum (dle chuti, je na pokapání hotového těsta)
rybízová marmeláda
Náplň:
150 g cukr krupice
cca 2 dcl vody
20 mletých dětských piškotů
200 g mletých ořechů
citronová šťáva z 1-2 citrónů
50 g čokolády na vaření
1 dcl rumu
Čokoládová poleva:
150 g čokolády na vaření
150 g másla
15 g cukr moučka
1-2 lžíce smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce a žloutky vymícháme s cukrem do hladka.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme citr.kůru, po částech sypeme mouku a na závěr ušlehaný sníh z bílků.

  3. Těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.

  4. Vychladlý korpus rozkrojíme na tři stejné díly.

  5. Náplň : Cukr a vodu dáme hřát na plotnu a když to začne vřít, přidáme ořechy. Můžeme hned vypnout, jde o to, aby se ořechy spařili.

  6. Pak přidáme čokoládu, aby se hezky roztekla a potom zbytek surovin. Zamícháme a necháme schladnout.

  7. Vezmeme jeden díl těsta, pokapeme rumem, potřeme tenkou vrstvou marmelády a na ni rozetřeme polovinu náplně.

  8. Vezmeme druhý díl korpusu, lehce přitiskneme a opakujeme jako u prvniho dílu.

  9. Přitiskneme posledni díl a ten také ještě pokapeme rumem. Necháme přes noc v lednici uležet.

  10. Druhý den rozpustíme ve vodní lázní čokoládu s máslem, cukrem a dle potřeby přidáme smetanu. Čokoládu necháme za průběžného míchání schladnout na potřebnou konzistenci a připravený moučník jí pokryjeme a necháme v ledničce ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Místo rumu můžete použít punč. Řezy se mohou podávat i se šlehačkou.