
Suroviny
10-12 kusů
- 500 g pšeničné hladké mouky
- 100 g sádla
- 1 zarovnaná čajová lžička soli
- 280 ml horké vody
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku, změklé sádlo a sůl, zalijeme horkou vodou a vypracujeme měkké, heboučké a nelepivé těsto. Můžeme ho vypracovat ručně nebo hnětacími háky nebo v pekárně na program Těsto bez kynutí a předehřevu.
-
Hotové těsto rozdělíme na 10-12 kousků, z kterých vytvoříme kuličky. Rozvalujeme hodně tence na silikonovém vále nebo si na obyčejný vál dejte papír na pečení, abyste nemuseli podsypávat moukou.
-
Vyválejte pokud možno co nejpravidelnější kruhy podle velikosti vaší teflonové pánve.
-
Pečeme nasucho, prudce a krátce, po každé straně asi 30-45 sekund, jen co se vytvoří růžové puchýřky, hned otočíme a po upečení z druhé strany ihned vložíme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdly.
-
Hotové tortilly, pokud zbydou, ohříváme potřené z obou stran vodou jen chvilinku v mikrovlnce nebo v troubě na suchém plechu též potřené vodou, aby neztvrdly.
-
Plníme podle chuti a možností.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.brydova.cz/recepty/hlavni-jidla/258-dom…
Těsto je úžasně tvárné, vůbec se nelepí. Tortilly zvládly udělat i děti na kroužku vaření, který vedu, takže to opravdu není nic složitého. O cenové výhodnosti ani nemluvím 🙂
Kukuřičné tortilly se bez speciální mouky k tomu určené nedají udělat 🙁









