
Suroviny
- Na vývar:
- 2 kuřecí skelety
- 2l vody
- sůl
- celý pepř
- bobkový list
- 1 cibule
- 1 kg libovolné zeleniny (mrkev,celer,řapíkatý celer,květák,fazolky,cuketa…..)
- mletý koriandr
- kari koření
- chilli paprička
- proteinový prášek (syrovátkový,konopný,rýžový…)-já jsem na toto množství polévky dala cca 200g syrovátkového proteinu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí skelety vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření a přepůlenou cibuli. Vaříme velmi mírným varem cca 3 hodiny (nejlépe v pomalém hrnci).
-
Mezitím očistíme, popř. oloupeme zeleninu a nakrájíme ji na větší kousky.
-
Hotový vývar přecedíme a vrátíme ho zpátky na zdroj tepla. Přisypeme zeleninu a vaříme tak dlouho, až zelenina změkne.
-
Přidáme chilli papričku, kari, koriandr a proteinový prášek a polévku rozmixujeme.
-
Přidáme maso obrané z kostí, polévku popř. dosolíme a podáváme.
-
Zbylou polévku prudce zchladíme, rozdělíme do kelímků nebo umělohmotných krabiček a dáme zmrazit.
Poznámka od kuchařky
Proteinová dieta (ketodieta) je teď hodně preferovaná. Opravdu účinkuje, ale kromě toho,že kupované instantní proteinové polévky jsou šíleně předražené, jsou i chuťově…..abych to řekla slušně-poněkud „nejedlé“. Zkusila jsem tedy domácí výrobu a výsledek je ten,že cca 20 porcí výborné polévky vyšlo přibližně na 100 CZK. A za to už ten čas i trocha námahy stojí!;-)