
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- pórek
- cibule
- brambor
- jakákoliv zelenina
- vajíčko
- smetana 12% (nemusí být)
- kousek másla
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- kmín
- kousek masoxu (taky není podmínkou)
- libeček
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
- 
Na másle osmažíme cibulku (každý dle chuti, já dávám tak půl střední cibule), přidáme nadrobno nakrájený pórek, vše osmažíme, zalijeme horkou vodou a přidáme jakoukoliv zeleninu – pokud možno čerstvou, já přidávám na kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel, trošku hrášku. 
- 
Přidáme koření ( nové, celý pepř, bokový list, libeček, drcený kmín ) a necháme vařit asi 20-30 minut. 
- 
Celer a petržel je dobré rozmixovat a tím se polévka zahustí ( teď jsem ale neměla a dala jsem mrkev, kedlubnu a trošku hrášku ). 
- 
Před koncem přidáme brambor a nakonec můžeme zalít troškou smetany ( dělám to i bez ní, ted jsem měla rozdělanou, tak jsem dala asi 1/3 na zjemnění ) a rozkvedlané vejce. Osolíme, opepříme a podáváme. 
- 
K polévce je možno si opéct rohlík. 
            Kuchařka: hadikuze
        
