Domácí pomazánkové máslo

321
- reklama -

Suroviny

500 g jogurtu – tučný typu Hollandia
200 g zakysané smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt smícháme se zakysanou smetanou a osolíme dle chuti. Vezmeme vyšší nádobu, na jejíž hrdlo připevníme gumičkou bavlněný kapesník nebo utěrku a směs opatrně vlijeme.

  2. Zavřeme víkem, konce kapesníku raději ještě převážeme, dáme do lednice a necháme do druhého dne vykapat.

  3. Pak vyndáme do uzavíratelné misky a uchováváme v lednici. Máme-li rádi ochucené, můžeme přidat pažitku, jarní bylinky, papriku atd.

Poznámka od kuchařky

Vím, že je tady několik podobných receptů, ale stejný jsem nenašla. Tak snad jsem se nepřehlédla. Recept je z webu od paní Brýdové pod názvem Domácí lučina, ale mě spíše připomíná chuť pomazánkového másla, jen je jemnější.