
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg hladké mouky
- 500 ml vlažné vody
- 50 ml oleje (olivový)
- 10 g cukr krupice
- 10 g droždí
- 30 g soli
- mouka na podsypaní folie
- pečící papír
Postup přípravy receptu
-
Do vody pridame olej, drozdi a cukr. Poradne rozmichame a pote pridame mouku. Kdyz se vse poradne spoji, tak pridame sul a 10 min michame (ja zpracovala testo rukama, nikoliv robotem).
-
Vytvorime z testa kouli a pomazeme lzici oleje a nechame cca 10 min odpocinout.
-
Pote testo naporcujeme na 6 stejnych kouli a rozlozime na plech, prikryjeme folii a pockame, az nam testo vykyne (cca 1 hod).
-
Pak testo rozvalime ci prsty vytvarujeme do tvaru klasicke pizzy. Pizzu nazdobime, napr. kecup, mozzarela, šunka, eidam a posypeme korenim na pizzu nebo provensalskym korenim.
-
Dame pect do trouby na 220°C a na cca 15 min.
Poznámka od kuchařky
Testo vydrzi v lednici max. 3 dny.
Inspirace – kolega poslal recept z nezname knihy.
Kuchařka: lucous-









