Domácí pizza na 6x

66
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg hladké mouky
500 ml vlažné vody
50 ml oleje (olivový)
10 g cukr krupice
10 g droždí
30 g soli
mouka na podsypaní folie
pečící papír

Postup přípravy receptu

  1. Do vody pridame olej, drozdi a cukr. Poradne rozmichame a pote pridame mouku. Kdyz se vse poradne spoji, tak pridame sul a 10 min michame (ja zpracovala testo rukama, nikoliv robotem).

  2. Vytvorime z testa kouli a pomazeme lzici oleje a nechame cca 10 min odpocinout.

  3. Pote testo naporcujeme na 6 stejnych kouli a rozlozime na plech, prikryjeme folii a pockame, az nam testo vykyne (cca 1 hod).

  4. Pak testo rozvalime ci prsty vytvarujeme do tvaru klasicke pizzy. Pizzu nazdobime, napr. kecup, mozzarela, šunka, eidam a posypeme korenim na pizzu nebo provensalskym korenim.

  5. Dame pect do trouby na 220°C a na cca 15 min.

Poznámka od kuchařky

Testo vydrzi v lednici max. 3 dny.

Inspirace – kolega poslal recept z nezname knihy.