- reklama -
Suroviny
Podle toho jak velcí jedlíci jste!
- Kynuté těsto:
- 600 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- mléko (podle potřeby)
- 2 vejce
- sůl
- olej do těsta podle oka
Postup přípravy receptu
-
Necháme vzejít kvásek, přidáme všechny ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet 1 hodinu. Pak rozdělíme těsto na 3 části a z každé části vyválíme ovál. Na každý dáme co se nám zlíbí.
-
Ale jestli mohu doporučit, tak já volím nivu, na ní pokladu kousky anglické slaniny či šunky, pokladu cibulí a nakonec zaliji smetanou.
Poznámka od kuchařky
Vím, že kynuté těsto umí každý, ale chci, abyste věděli, že když si pizzu uděláte doma, chutná úplně stejně, jako ta koupená a za ty peníze jich můžete mít klidně 10. 🙂
Kuchařka: keksik