Domácí piškoty

46
- reklama -

Suroviny
cca 36 ks

165 g krupicového cukru
165 g hladké mouky
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
moučkový cukr na poprášení před pečením

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a 1/3 krupicového cukru ušleháme pevný sníh, ze žloutků a zbytku cukru ušleháme nadýchanou pěnu. Obě směsi zlehka smícháme a vmícháme hladkou mouku.


    Zobrazit celý recept

  2. Na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme cukrářským sáčkem bez špičky podlouhlé, zhruba stejné piškoty.

  3. Syrové před pečením poprášíme moučkovým cukrem a necháme cca 5 minut zaschnout.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatavé barvy.

Poznámka od kuchařky

Narazila jsem na ně na internetu 🙂