- reklama -
Suroviny
cca 1/2 kg
- 500 g syrového, prorostlého sádla (nebo hodně tučného bůčku, je dobré, když jsou škvarky masité)
- 2-3 lžíce sladké papriky (podle potřeby i více)
- 2 lžíce pálivé papriky
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Sádlo nakrájíme na větší kostky, lépe se pak obalují.
-
Škvaříme klasicky v hrnci, jak jsme zvyklí, dorůžova.
-
Když jsou škvarky hotové, scedíme je, vymačkáme a necháme je malinko vychladnout.
-
Obalujeme je ve směsi obou smíchaných paprik a soli.
Poznámka od kuchařky
Jsou skvělé na chléb, ale i jen tak na zobání. Vždycky jsem si jich trochu kupovala, když měla přijít nějaká návštěva. V obchodě ale stojí 1 kg 215 Kč a tak jsem si řekla, že to zkusím nějak vymyslet 🙂
Kuchařka: JanaDorazinova