Domácí pikantní škvarky

187
- reklama -

Suroviny
cca 1/2 kg

500 g syrového, prorostlého sádla (nebo hodně tučného bůčku, je dobré, když jsou škvarky masité)
2-3 lžíce sladké papriky (podle potřeby i více)
2 lžíce pálivé papriky
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo nakrájíme na větší kostky, lépe se pak obalují.


    Zobrazit celý recept

  2. Škvaříme klasicky v hrnci, jak jsme zvyklí, dorůžova.

  3. Když jsou škvarky hotové, scedíme je, vymačkáme a necháme je malinko vychladnout.

  4. Obalujeme je ve směsi obou smíchaných paprik a soli.

Poznámka od kuchařky

Jsou skvělé na chléb, ale i jen tak na zobání. Vždycky jsem si jich trochu kupovala, když měla přijít nějaká návštěva. V obchodě ale stojí 1 kg 215 Kč a tak jsem si řekla, že to zkusím nějak vymyslet 🙂