Domácí perník

221
- reklama -

Suroviny
cca 25 ks

2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krupice nebo krystalu
2 lžíce kakaa
1 prášek do perníku
1/2 prášku do pečiva
1 skořicový cukr
hrst vlašských ořechů
1/2 hrníčku oleje
1 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce rumu
citrónová kůra
250-350 ml mléka – dle potřeby, těsto musí být lité

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny.

  2. Pak k nim přidáme všechny ostatní suroviny a smícháme v lité těsto.

  3. Pečeme na 175°C, cca 20 minut.

    Je opravdu vláčný a výborný, uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Poznámka od kuchařky

Můžete potřít marmeládou a posypat kokosem nebo čokoládovou polevu. A kdo chce, může i rozříznout a natřít marmeládou uvnitř 🙂