Domácí pečená sekaná z mletého masa

1093
- reklama -

Suroviny
6 porcí

cca 1 kg mletého masa
(může být i mix vepřového a hovězího, já zvolila bůček a plec)
1 cibule
cca 1 hlavička česneku (záleží, jak je silný)
2 vejce + 1 vejce na potření
trocha strouhanky
majoránka
sůl
pepř
sádlo
voda

Postup přípravy receptu

  1. Předem namleté maso vložíme do misky. Maso osolíme a opepříme.
    Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme vejce a majoránku a pořádně propracujeme.
    Dle potřeby přidáváme strouhanku tak, aby těsto drželo.

  2. Na vál rozprášíme strouhanku, na které vytvarujeme z masa šišky.
    Mokrýma rukama je pořádně uhladíme, aby se sekaná nerozpadla a nepopraskala.
    Opatrně vložíme do pekáčku.

  3. Do pekáčku přidáme trochu vody. Můžeme i trochu sádla. A opatrně vložíme šišky.
    Šišky v pekáčku ještě potřeme rozkvedlaným vejcem.

    Pečeme cca na 180°C – 190° (cca 1,5 hod. – 1 hod. a 45 min.).

  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami, chlebem.

Poznámka od kuchařky

Důležité je maso pořádně propracovat. A mokrýma rukama pořádně uhladit, aby se nerozpadla.