
Suroviny
6 porcí
- cca 1 kg mletého masa
- (může být i mix vepřového a hovězího, já zvolila bůček a plec)
- 1 cibule
- cca 1 hlavička česneku (záleží, jak je silný)
- 2 vejce + 1 vejce na potření
- trocha strouhanky
- majoránka
- sůl
- pepř
- sádlo
- voda
Postup přípravy receptu
-
Předem namleté maso vložíme do misky. Maso osolíme a opepříme.
Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme vejce a majoránku a pořádně propracujeme.
Dle potřeby přidáváme strouhanku tak, aby těsto drželo. -
Na vál rozprášíme strouhanku, na které vytvarujeme z masa šišky.
Mokrýma rukama je pořádně uhladíme, aby se sekaná nerozpadla a nepopraskala.
Opatrně vložíme do pekáčku. -
Do pekáčku přidáme trochu vody. Můžeme i trochu sádla. A opatrně vložíme šišky.
Šišky v pekáčku ještě potřeme rozkvedlaným vejcem.Pečeme cca na 180°C – 190° (cca 1,5 hod. – 1 hod. a 45 min.).
-
Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami, chlebem.
Poznámka od kuchařky
Důležité je maso pořádně propracovat. A mokrýma rukama pořádně uhladit, aby se nerozpadla.