- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 150 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 50 g másla
- 1 hrst brusinek (sušených)
- 30 ml griotky
- asi 3 lžíce smetany ke šlehání
- 1 lžička tymiánu (sušeného)
- 1 lžička černého pepře
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky hřebíčku (utlučeného)
- 1/4 lžičky badyánu (utlučeného)
- 1/4 lžičky zázvoru (sušeného)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly.
-
Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka orestujeme (asi 6-8 minut). Minutu před koncem restování přisypeme koření a podrcený česnek.
-
Směs necháme vychladnout, přidáme změklé máslo, slaninu nakrájenou na kousky a smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme.
-
Přidáme brusinky s griotkou, trochu smetany (podle hustoty) a dobře osolíme.
Směs rovnoměrně navrstvíme na máslem potřený alobal, urovnáme a zavineme do tvaru válečku. Pevně zabalíme a necháme v chladu ztuhnout.
Kuchařka: Eliza