Domácí paštika s griotkou a brusinkami

104
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích jater
150 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
50 g másla
1 hrst brusinek (sušených)
30 ml griotky
asi 3 lžíce smetany ke šlehání
1 lžička tymiánu (sušeného)
1 lžička černého pepře
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky hřebíčku (utlučeného)
1/4 lžičky badyánu (utlučeného)
1/4 lžičky zázvoru (sušeného)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka orestujeme (asi 6-8 minut). Minutu před koncem restování přisypeme koření a podrcený česnek.

  3. Směs necháme vychladnout, přidáme změklé máslo, slaninu nakrájenou na kousky a smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme.

  4. Přidáme brusinky s griotkou, trochu smetany (podle hustoty) a dobře osolíme.
    Směs rovnoměrně navrstvíme na máslem potřený alobal, urovnáme a zavineme do tvaru válečku. Pevně zabalíme a necháme v chladu ztuhnout.