- reklama -
Suroviny
- 300 g mletého masa (míchané hovězí a vepřové)
- 150 g vepřových jater
- 200 ml silného červeného vína
- 250 ml smetany ke šlehání
- 5 ks hřebíčku
- 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku
- špetka muškátového květu
- 2 lžičky nakládaného zeleného pepře
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- špetka sušeného rozmarýnu
- špetka sušeného tymiánu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Všechno koření včetně naloženého zeleného pepře vložíme do hmoždíře a velmi jemně utlučeme a podrtíme (můžeme si pomoci troškou olivového oleje).
-
Maso, drobně nakrájená a odblaněná játra, červené víno a smetanu rozmixujeme v mixéru dohladka, dobře osolíme, smícháme s kořením a naplníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem (lépe do tří čtvrtin).
-
Ve větším kastrolu uvedeme k varu vodu, ztlumíme teplotu, vložíme sítko nebo pařáček, na který postavíme skleničky s paštikovou směsí a hodinu a půl necháme vařit, nejlépe částečně přikryté pokličkou či alobalem.
Kuchařka: Eliza