Domácí paštika

70
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 balení jatýrek (cca půl kila, ideálně kachních)
balení Lučiny
hrst vlašských ořechů
5 plátků sušených rajčat (podle chuti)
10 snítek čerstvého tymiánu či oregana
malý panák whiskey
půl cibule
2 stroužky česneku
cca 1 centimetr široký plátek másla
bobkový list
pepř, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív játra musíme zbavit všech blan a nečistot. Na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek spolu s bobkovým listem. Přidáme jatýrka, na ty zhruba půlku bylinek a orestujeme. Na závěr zalijeme alkoholem a necháme odpařit.

  2. Necháme trošku vystydnout a následně přendáme do robota (já mám jenom takový ten přídavek k tyčovému mixéru, tak to musím rozdělit na dvě části). Přidáme Lučinu, osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Umixujeme dohladka.

  3. Vmícháme nasekaná sušená rajčata, nasekané ořechy a bylinky.

  4. Dáme do servírovacích misek a zalijeme povrch rozpuštěným máslem.

  5. Necháme vychladit a máslo zatuhnout.

Poznámka od kuchařky

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro „bezlepkáře,“ ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/