
Suroviny
2 porce
- 1 balení jatýrek (cca půl kila, ideálně kachních)
- balení Lučiny
- hrst vlašských ořechů
- 5 plátků sušených rajčat (podle chuti)
- 10 snítek čerstvého tymiánu či oregana
- malý panák whiskey
- půl cibule
- 2 stroužky česneku
- cca 1 centimetr široký plátek másla
- bobkový list
- pepř, sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív játra musíme zbavit všech blan a nečistot. Na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek spolu s bobkovým listem. Přidáme jatýrka, na ty zhruba půlku bylinek a orestujeme. Na závěr zalijeme alkoholem a necháme odpařit.
-
Necháme trošku vystydnout a následně přendáme do robota (já mám jenom takový ten přídavek k tyčovému mixéru, tak to musím rozdělit na dvě části). Přidáme Lučinu, osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Umixujeme dohladka.
-
Vmícháme nasekaná sušená rajčata, nasekané ořechy a bylinky.
-
Dáme do servírovacích misek a zalijeme povrch rozpuštěným máslem.
-
Necháme vychladit a máslo zatuhnout.
Poznámka od kuchařky
Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro „bezlepkáře,“ ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/