
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích jater (zbavených blan)
- 150 g másla
- 3 polévkové lžíce smetany ke šlehání
- 5 polévkových lžic portského vína (nebo koňaku)
- tymián
- sůl
- pepř
- cibule na jemno nakrájená
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 1 kávová lžička paštikového koření (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji s kouskem másla zpěníme cibulku, prolisovaný česnek, tymián, paštikové koření.
-
Přidáme očištěná játra a restujeme.
-
Když jsou játra téměř hotová, přidáme 3 polévkové lžíce portského vína a dalších pět minut restujeme.
-
Játra přendáme do nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme.
-
Postupně přidáme máslo, smetanu a zbytek portského.
-
Paštiku přendáme do mističek nebo uzavíratelných nádob, zalijeme rozpuštěným sádlem a dáme do chladu.
Kuchařka: Kikis