- reklama -
Suroviny
6 středně velkých sklenic
- 400 ks květů pampelišek
- 2 citrony
- 2 l vody
- 2 kg cukru krystalu
Postup přípravy receptu
-
Pampelišky lehce propláchneme.
-
Dáme do většího hrnce, přidáme i s kůrou na kolečka nakrájené vypeckované, důkladně omyté citrony, zalijeme 2 l vody a dáme cca 30 min vařit.
-
Povařené pampelišky necháme 24 hod při pokojové teplotě vyluhovat.
-
Druhý den scedíme přes plátno a vymačkáme zbylou šťávu.
-
Přidáme 2 kg cukru a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny.
-
Správnou hustotu medu zkoušíme tak, že kápneme na talířek a po vystydnutí zjistíme konzistenci.
-
Čím déle med vaříme, tím je hustější.
-
Poté vařící med plníme do zavařovacích sklenic, důkladně zavíčkujeme a necháme dnem vzhůru vystydnout.
Poznámka od kuchařky
Vynikající do čaje nebo na chleba s máslem.
Kuchař: kokesam