Domácí ovocné ledňáčky

87
- reklama -

Suroviny
18 porcí

1/2 kila ovoce( jahody, maliny, třešně, banány, rybíz, meruňky, broskve)
1/2 kila bílého jogurtu
100 – 200 g cukru krupice (záleží na druhu ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce pomixujeme ponorným mixérem, přidáme bílý jogurt, já používám selský, ale může být jakýkoliv, přidáme cukr krupici, každý tolik, jak chce sladkou zmrzlinu a zase mixujeme ponorným mixérem. Až se nám vše krásně spojí, naplníme tvořítka na zmrzku a dáme do mrazáku ztuhnout alespoň na 4 hodiny.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Naše holky si zmrzku oblíbili celoročně, tak si vždy dělám do mrazáku zásobu ovocné dřeně na celý rok. U nás nejoblíbenější příchuť je třešňová, tak mám mrazák plný třešnové dřeně, která je výborná i na palačinky. A když děti dostanou chuť, rozmrazím dřeň, smíchám s jogurtem a cukrem a mám od ni na nějakou dobu pokoj.