- reklama -
Suroviny
18 porcí
- 1/2 kila ovoce( jahody, maliny, třešně, banány, rybíz, meruňky, broskve)
- 1/2 kila bílého jogurtu
- 100 – 200 g cukru krupice (záleží na druhu ovoce)
Postup přípravy receptu
-
Ovoce pomixujeme ponorným mixérem, přidáme bílý jogurt, já používám selský, ale může být jakýkoliv, přidáme cukr krupici, každý tolik, jak chce sladkou zmrzlinu a zase mixujeme ponorným mixérem. Až se nám vše krásně spojí, naplníme tvořítka na zmrzku a dáme do mrazáku ztuhnout alespoň na 4 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Naše holky si zmrzku oblíbili celoročně, tak si vždy dělám do mrazáku zásobu ovocné dřeně na celý rok. U nás nejoblíbenější příchuť je třešňová, tak mám mrazák plný třešnové dřeně, která je výborná i na palačinky. A když děti dostanou chuť, rozmrazím dřeň, smíchám s jogurtem a cukrem a mám od ni na nějakou dobu pokoj.
Kuchařka: lenkahomolova