
- reklama -
Suroviny
cca 300 g
- 200 g lískových oříšků
- 50 g hořké čokolády (70 % – 80 %)
- 2 polévkové lžíce datlového sirupu (nebo jiného sladidla)
- voda
Postup přípravy receptu
-
Lískové oříšky dáme na 15 minut do trouby (cca na 150°).
-
Opražené oříšky vložíme do mixéru (nebo food procesoru) a mixujeme vždy přibližně půl minuty.
Poté směs promícháme a znovu mixujeme, dokud nevznikne řídká hmota. -
Rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu a po zchladnutí ji přidáme do mixéru.
Dochucujeme pomocí datlového sirupu a přidáme vodu (dle vaší volby), aby směs nebyla moc tuhá.
Poznámka od kuchařky
Tato zdravá „nutella“ je skvělá na opečené toasty, lívance, do kaší nebo jen tak na mlsání.
Skladujte v lednici.
Kuchařka: dvori