Domácí Nutella

62
- reklama -

Suroviny
cca 300 g

200 g lískových oříšků
50 g hořké čokolády (70 % – 80 %)
2 polévkové lžíce datlového sirupu (nebo jiného sladidla)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Lískové oříšky dáme na 15 minut do trouby (cca na 150°).

  2. Opražené oříšky vložíme do mixéru (nebo food procesoru) a mixujeme vždy přibližně půl minuty.
    Poté směs promícháme a znovu mixujeme, dokud nevznikne řídká hmota.

  3. Rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu a po zchladnutí ji přidáme do mixéru.
    Dochucujeme pomocí datlového sirupu a přidáme vodu (dle vaší volby), aby směs nebyla moc tuhá.

Poznámka od kuchařky

Tato zdravá „nutella“ je skvělá na opečené toasty, lívance, do kaší nebo jen tak na mlsání.

Skladujte v lednici.